Zijn ouders niet mogen trouwen

Wat een treurig verhaal! Deze mannen zijn al 21 jaar samen en nog mogen ze niet trouwen. Het wordt tijd dat Noord-Ierland zijn wetten aanpast en in deze eeuw terecht komt! Het grootste gedeelte van Europa heeft wettelijk geen problemen met een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht.

In short for the English speaking: This boy cannot understand why his parents are not allowed to marry!!

Een jongen van 15 uit Noord-Ierland heeft een video opgenomen waarin hij zich afvraagt waarom zijn ouders niet mogen trouwen.

Parents not allowed to marryDarragh Tibbs uit het Noord-Ierse County Down wil weten waarom hij en zijn broer niet de zekerheid wordt gegund van het huwelijk van hun ouders. Hij had eerder al een brief geschreven aan lokale politici, die de wet voor het huwelijk tussen M/M en V/V tegenhouden.

In Wales, Engeland en Schotland is het huwelijk wel opengesteld, maar de Noord-Ierse Democratic Unionist Party houdt een en ander tegen. Dit terwijl de Northern Irish Assembly vorig jaar heeft voor gestemd.

De ouders van Tibbs zin al 21 jaar samen. Volgens hem is het niet meer dan normaal dat ze met elkaar zouden moeten kunnen trouwen. Hij vraagt zich af waarom er mensen zijn die dit tegenhouden.

Bekijk hier zijn emotionele oproep:

Bron: pink news en Winq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*